Biliboaca pentru Măgurele…

În primul şi în primul rand vreau să clarific o stiuaţie legată de cuvântul prim din acest titlu. Nu vreau sa intru în detalii dactilografiate, aşadar dacă nu ştiţi ce înseamnă, interesaţi-vă sau vă aştept în mega-complexul studenţesc despre care vreau să vă vorbesc.

magureleAventura a început cu lipsa primirii unui loc în metropolă, fapt ce m-a împins în afara ei, spre adevăratul paradis al noroiului: Măgurele. Glodul prin care eşti nevoit să treci ca să ajungi până la microbuz-magazin-tentative de civilizaţie este de nedescris în condiţii meteorologice mai mult sau mai puţin favorabile, depinzând de perspectivă. Ajuns în zona criminalogenă am constatat că aceste blocuri comunist-renascentiste au un parţial aspect de „existent”, cu toate că „frica de un nou cutremur” despre care povestea Chirilă într-un cover ceva mai notoriu decât blogu de ici de faţă, devenea din ce în ce mai apăsătoare. Recunosc că sunt resemnat de mult cu posibilitatea unei morţi tragice.

Vreau să sar brusc peste introducere şi să trec la tipicile activităţi de rutină. Aici vreau sa menţionez constantul drum până la baie, nu din cauze medical-alcoolice ci pentru a verifica sosirea apei calde pe ţeavă, pentru că observ că în România încă se mai aplică pe alocuri priincipiul „ce-i mai rece decât apa rece”. Apoi urmează veşnicul drum către facultate, care durează de la 1 oră în cazuri fericite până la 1 oră şi 2 sferturi atunci când stelele sunt alineate. Menţionez că scosul banilor din buzunar este un lucru tipic pentru Măgurele, proaspatul din 2005 oraş fiind mai scump decât capitala. Apoi vreau să aplic priincipiul injuriilor adresate maidanezilor cântăreţi a căror serenade nocturne au darul mirific de a perturba somnul studenţesc. Nu în ultimul rând, printre ori care câte activităţi ar fi de întreprins, mereu se găseşte câte un gândac de bucătărie care doreşte să fie storcit-strivit-doborât-lăsat fără mişcare de antene-fumat-călcat, urmat instantaneu de o spălare pe mâini, moment în care verifici, după cum e datina, prezenţa apei încălzite.

Condiţiile şi speranţa medie de viaţă în aceste 4 cămine sunt în strânsă legătură cu norocul pe care îl ai. Aici spun că depinzi de existenţa sabiei celor care se bat în autobuz sau de salteaua pe care dormi, cum este a mea de cârpe sau a roomie-ului cu ceva provocări de urticarii. Aici se adaugă veşnica „ferea la tencuiala”, nu neapărat a căminului, şi riscul contactării unui virus rabic mijlocit de colţii unui sau unei maidaneze (dap, avem şi pisici). Unde nu mai pun variatele forme de infecţie bacteriană ce pot fi pricinuite de cei cu antenele mai mari decat ei.

Cum asta nu e tot, poveştile de la sat vor continua, probabil într-un viitor apropiat, dar posibil nu pentru un timp îndelungat.

Peseu, pentru cei care ştiu semnificaţia morfologica a celui dinainte pus substantiv, menţionez că nimeni nu a fost constrâns să execute acţiunea pentru un loc în complex, ci doar îi doresc întregului complex şi incompetenţilor care îl gestionează să execute acţiunea în cauză.

Keep it Safe and out of Măgurele!

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

2 gânduri despre „Biliboaca pentru Măgurele…”

Lasă un comentariu