Vrăjitoare – argumente pertinente!

La ce te gândeşti când auzi cuvântul „vrăjitoare”? La Harry comPotter sau la babele alea urâte şi zbârcite care se topesc atunci când arunci cu apă pe ele (de fapt nu se topesc ci le cade jegul de pe ele), sau la ţigăncile autohtone împodobite precum pomul de Crăciun, în aur, fuste colorate şi prostie (asta nu se găseşte neapărat în pomul de Crăciun). Cert este că imaginea Hollywoodiană nu mai exista de ceva timp în realităţi (ca şi cum ar fi existat vro dată), iar imaginea actuală şi autohtonă vrăjitorească este specifică celor tuciurii cu 2-3 clase mai multe decât Titanicul (că tot a fost filmul la teve recent). Totuşi, aceste exemplare pe care nu le mai vezi în momentul în care stingi lumina au reuşit să mă impresioneze cu un interviu şi citez:

„Aceşti oameni care conduc această ţară, o conduc cu picioarele şi nu cu capul. Să ne deschidă cabinete de vrăjitorie, să testeze fiecare vrăjitoare ce poate să facă. La urma urmei să ne facă şi nouă o pensie. Pentru că nu este normal. Dacă dai, trebuie să şi primeşti. Nu ne-a învăţat statul. N-au avut o şcoală sau un liceu să ne-nveţe ghicitorie sau vrăjitorie”, spune, revoltată, vrăjitoarea Brăţara (citat de pe realitatea punct net).

Adică, un argument pertinent, bine enunţat şi corect argumentat poate face mai mult decât un solz de şarpe în gură de broască în braţele unui pisic într-o cupă de aur, pe malul Dâmboviţei. Cu alte cuvinte se poate ca o vrăjitoare să aibă cap, cel puţin pentru a îi ataca pe cei ce doresc să le submineze independenţa financiară prin introducerea în nomenclatura muncii a jobului de „ursicătoare” sau cum o fi trecut.

Mă rog, magia albă (pentru că aia neagră cică nu e bună, că deh, există magie bună şi rea) se vrea impozitată, şi cum e la moda, IsPaul scrie şi el despre asta, ca să nu-şi piardă cititorii, cu alte cuvinte, el încearcă să vrăjească pe cel ce aruncă pupila pe cuvintele aşternute digital, deci poate că în noua nomenclatură, dacă nu se va înfiinţa rolul de blogger, mă bag şi eu la vrăjitorie!

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

4 gânduri despre „Vrăjitoare – argumente pertinente!”

  1. Treaba asta cu vrăjitoarele / vrăjitorii (chiar aşa, or fi şi bărbaţi) pare destul de complicată. Dacă statul va impozita doar vrăjitoria nu face vreo mare afacere, dar dacă începe să impoziteze şi vrăjeala, poate că blogurile mai scapă, dar văd câteva televiziuni (şi câţiva indivizi care apar pe sticlă) în mare faliment. Ştiu că n-am zis ceva prea inteligent, dar mulţumeşte-mi pentru comentariu, Ispas!

    Apreciază

      1. Ispas ar putea mai bine să mă pună şi pe mine la blogroll-ul ăla, că eu l-am pus şi-i mai trimit şi trafic. Ca să facem şi noi aşa o reciprocitate, cum s-ar zice. Că doar nu e pe bani publici să ne ia DNA-ul.

        Apreciază

  2. Buna Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

    http://www.radiowhisper.com
    Multumesc,
    Cu stimă Vlad!

    Apreciază

Lasă un comentariu