Șoc! Am descoperit cea mai eficientă metodă de a scăpa de amenzi! Nici nu te-ai fi gândit la asta! Rămâi prost!

În urma unor serioase analize în care am verificat foarte multe cazuri de oameni amendați, arestați sau încarcerați, putem spune cu mare siguranță că am găsit cea mai eficientă metodă de a scăpa de furia oamenilor legii.

amenda-circulatie1-1

Respectă, dracului, legea!!!

Văd toți proștii indignați că i-a oprit poliția. Și mai indignați că și-au luat amendă. Filmează fiecare scenă cu toate telefoanele și țipă la polițist ca să-i arate știu eu ce ”trimiteri” de la secții, sau omologarea camerei. Nu, frăție, nu. Polițistul nu este obligat să-ți arate nimic altceva decât legitimația de serviciu. Vrei să vezi chestii în plus, te duci în instanță și contești omologarea aparatului radar. Nu-ți convine? Ai 2 variante: faci scandal și te pui pe facebook să vadă lumea indignatu’ și felul în care ”fac abuzuri” polițiștii, și nu rezolvi nimic, că amenda tot luată e; sau pui mâna și te organizezi ca să schimbi legea. Crești, te faci mare, și o anulezi, sau știu eu ce.

Apoi, văd filmulețe cu babe amendate că vând pătrunjel în stradă. Hai să vă mai spună IsPaul un secret: este ilegal să vinzi, gen, orice pe spațiul public, fără să ai niște acte. N-ai acte, iei amendă, simplu! De unde știu eu că n-ai furat pătrunjelul ăla? Mai mult, de unde știu eu că nu vrei să îmbolnăvești poporul. Apoi, e drept, mulți nu știu, dar sunt convins că orice țăran poate să întrebe la primărie, sau la vecini: ”bre, am un sac de porumb și vreau să-l vând, trebe ceva?” Și sigur i se va răspunde, după cum sunt milioane de țărani producători care respectă legea, cred că se poate întâmpla și în cazul celor care pun preșul pe mijlocul străzii. Apoi, în general, nu-ți dă nimeni amendă la prima abatere de acest fel. Un avertisment și o vorbă bună. Cine te pune să repeți schema? Dacă ”disperarea”, atunci e clar, soluția problemei tale nu stă în cei 3 lei luați pe pătrunjel, ci într-o eventuală asistență socială, sau asocierea cu un producător/distribuitor de pătrunjel… știu eu?

Și mai este a treia categorie, și cea mai groaznică: ”am refuzat să mă legitimez și au pus mâna pe mine, și am țipat că n-au voie să pună mâna pe mine, și m-au pus jos, mi-au pus cătușele și m-au dus la secție”. Păi, dragă cetățean, când polițistul îți cere să te legitimezi, după ce și-a arătat el actul, ai scos buletinul. Refuzul de legitimare este tratat cu ducerea la secție, iar refuzul deplasării de bună voie este tratat cu mâna la spate și brățară de argint. Asta-i legea. Și mai mult, nu încerca să te opui, că băieții vor pune mai multă forță, și au și pistoale. Pățești ca retardatul ăla de hipster care a sărit la gâtul polițistului și se miră că a fost împușcat cu armă neletală. Păi te iei la bătaie cu poliția și apoi te superi că au scos pistolul?

Acum să ne înțelegem, nu dau dreptate polițiștilor, iar poliția locală ar trebui să poată să dea doar amenzi pentru scuipat semințe în parc. Dar dacă nu respecți legea, evident, vei fi sancționat. Ți se pare că ai ”suferit” un abuz? Te duci frumos în tribunal și îți faci justiție. De exemplu, și eu am luat o amendă de RATBv și tot în tribunal am rezolvat-o. Erau 50 de lei, nu mult, dar e o chestiune de principiu, mai mult decât de altceva.

Și acum, să plouă cu hate din partea tuturor revoltaților anti-sistem.

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

13 gânduri despre „Șoc! Am descoperit cea mai eficientă metodă de a scăpa de amenzi! Nici nu te-ai fi gândit la asta! Rămâi prost!”

  1. Doamne cat de prost esti! Sa respect legea? Intr-o tara normala ca sa respecti o lege trebuie ca mai intai statul sa-ti creeze conditiile respectarii acesteia. Daca pleci din Cluj spre Bucuresti si respecti absolut toate limitele de viteza faci 19 ore, nu 9, 19! Cum dracu sa respect legea cand statul nu-mi ofera conditiile s-o respect, ma obliga sa ma deplasez ca la 1950. Si fii atent alt fenomen, ca la cat de prost esti se pare ca ai descoperit apa calda si mersul pe jos. Absolut toata infrastructura a ramas de la Ceasca, de 25 astia nu fac altceva decat sa fure absolut tot, nu au construit nici macar un metru de autostrada sau sosea si pe urma tot ei ca stat, stau cu radarul la panda sa ma amendeze? Vorba cantecului, nu esti tu un pic cam prost?! Adica statul iti fura toti banii din roviniete, taxa de pot, accize benzina etc. nu face alsolut nimic cu ei nici macar nu plombeaza gropile prin orase de-ti faci masina varza, si problema ta de idiot e ca nu respecta lumea legea?! Assta e problema ta?! Esti cel mai prost om care mi-a fost dat sa-l vad pe internet, probabil nu ai carnet sau nu ai masinan sau faci un plin de combustibil in 6 luni, vorbesti fara sa stii!

    Apreciază

    1. Deci, ce inteleg eu este ca tu nu respecti legea pentru ca nu ti se pare corecta? Si ce ai facut in sensul modificarii ei? Dar in sensul tragerii la raspundere a celor care „fura toti banii din roviniete, taxa de pot, accize benzina, etc”? Bineinteles, in afara comentariului asupra articolului astuia?

      Apreciază

    2. Si ca un P.S. – de la Cluj-Napoca la Bucuresti, daca respecti toate normele de viteza, vei face fix 7 ore si 28 de minute, pe ruta Alba Iulia – Sibiu – Pitesti. Si n-o zic eu, o zice internetul. Acuma, ca nu-ti convine infrastructura si ca sunt tiruri pe drum, asa se intampla cand convietuiesti, mai dai si de alti oameni. Dar nu-i nimic, fa flashuri cu bmw-ul si mira-te ca de ce iei amenda. http://www.viamichelin.com/web/Routes?strStartLocid=31NDF6N2QxMGNORFl1Tnpjd09UWT1jTWpNdU5UZzVPVGs9&strDestLocid=31NDF6NzkxMGNORFF1TkRNMU5UZz1jTWpZdU1UQXlNakk9&intItineraryType=1&caravaneHidden=false&vh=CAR&strVehicle=0&itineraryCarType=0&itineraryFuelType=0&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&isAvoidFrontiers=false&dtmDeparture=16%2F08%2F2015&distance=km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.6&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6

      Apreciază

      1. Bai idiotule, bai euglena! Am plecat la 5:00 dimineta de acasa si am ajuns in Bistita la 14:00 asta insamna 9 ore! Pe traseul mentionat de tine! Si in conditiile in care am depasit viteza legala mai peste tot, timpu ala de pe internet cretinule este ESTIMATIV! Daca respecti toate limitarile de viteza faci cel putin 16 ore. In secoulul 21 anul 2015 intr-o tara europeana fara infrastructura, tot ce avem e remas de la ceausescu absolut tot, astia nu fac altceva decat sa fure non-stop fara sa construiasca nimic. Cu astia am o problema si cu idiotii ca tine care le tin partea, legea e facuta de Dumnezeu tatal de ti se pare asa de sfanta?! Daca maine idiotule te duci cu microbuzu undeva in tara si intra cineva in tine si va omora pe toti cei din microbuz, unde-i legea care te apara ba vierme uman ce esti? Iti zic eu adevarul, daca existau sosele cu doua benzi pe sens sau autostrazi ala nu mai era nevoit sa depaseasca linia continua si astfel nu va omora pe voi. Cam asa stau trebuie cretinule. Nu cums zic la TV ca viteza ucide nu viteza ucide, lipsa infrastructurii ucide. Nu am BMW si inteleg ca intr-un fel vrei sa ma faci cocalar sa zic asa, nu sunt cocalar, dar nici un vierme uman ca tine imputit si rapanos care sa nascut doar sa fie sclavul tuturor si sa faca doar ceea ce i se zice, care traieste din frimiturile altora fara a face prea mult scandal pentru asta. CE pot sa fac singur? Ne-am stans pe 22 in Bucuresti degeaba au fost doar 100 de oameni, pentru ca ghici ce?! Mojoritatea romanilor sunt niste viermi, exact ca tine! Care nu au nici-o problema sa se tarasca in propria mizeria si nu am nici-o probleme ca cineva sa-i calce in picioare. De aia s-a ajuns unde s-a ajuns pentru ca suntem un popor de idioti care respectam „legi” si nu ne cerem drepturile, e normal ca toti sa ne fure si sa-si b ata joc de noi. Ai pricep?! Inteleg ca esti frustrat sau poate ai sechele din scoala, unde cu fata ai probabil ai fost ciuma batailor, dar, gandeste inainte sa spui sau sa scrii ceva.

        Apreciază

      2. Esti exact tot ce merge prost in tara asta. Genul de om care vrea autostrada inainte de economie si care vrea Cupa Mondiala la Fotbal inainte de rezultate in cercetare. Omul care prefera sa dea bani pe cafele in loc de carti, altminteri s-ar fi vazut capacitatea dactilografica.

        Apreciază

  2. Legea-i lege, vomit! Prietene cand legea e abuziva nesimtita si monstroasa, trbuie sa te ridici de-asupra ei! Daca se da maine o lege ca toti idiotii de scriu articole pe internet sa fie sclavii personali ai lui Ponta, te bagi?!

    Apreciază

    1. Evident. Legea este facuta pentru toti, nu numai pent cine are chef. Asa cum vraeu ca cel care ma fura sa intre in puscarie, asa trebuie si eu sa nu fur, sau daca fur, sa intru si eu la mititica. Daca o lege mi se pare proasta, pun mana si fac ceva sa o schimb. Intre timp, ea trebuie respectata.

      Apreciază

      1. Si ca intelegi o data pentru totdeauna, nu legile ii cizeleaza pe oameni, ca degeaba pui tu 50 lmita, ca nu esti cu ala in masina sa vezi cu cat merge. Civilizatia in sine! Daca exista infrastructura oamenii stiau ca se pot deplasa 650 de kilomentri in 5 ore fara sa incalce legea. Nu te poti baza tu ca toti sceleratii cu carnet o sa-ti respecte tie legea imputita si abuziva, lasand viata altor oameni nevinovati la mana lor. Am vazut multe accidente urate si am vazut cum pe oameni pur si simplu ii lasa nervii si depasesc ca prostii in curba. Asa se intampla nenorocirile. Si eu merg cu viteza dar unde nu vad nu ma bag. unde vad copii incetinesc la 5 pe ora ptr. ca sunt copii si pot avea traiectorii imprevizibile, depasesc un biciclist la doi metrii pentru ca nu stii ce se poate intampla, opresc daca e nevoie cand cineva traverseaza neregulamentar etc. Dar oricum ar fii, asta nu-mi garanteaza nimic, maine poate sa se bage unu pe contrasens in curba sa nul vad si sa ma omoare. Pentru ca ghici ce? Nu aveam infrastructura! Si ala fiind idiot, ca na, nu toti cetateni sunt „genii” (exemplu cazu tau) depaseste unde nu vede. Ce ai zice sa iti iei carnetul sa parcurgi macar 10.000 de kilometrii si pe urma sa revii cu un articol?!

        Apreciază

      2. Am batut Romania la volan de multe ori, si ce pot sa-ti zic este ca lumea e mai proasta decat infrastructura. Cazul tau, de exemplu: preferi sa ignori o lege care nu-ti convine. Ma gande sc ca la fel faci si cu taxele, cum probabil ai copiat si la bac (daca l-ai luat). In plus, este destul de simplu: articolul asta se adreseaza tuturor romanilor, de la „soferi” pana la politicieni de rang inalt. Daca s-ar respecta legile, inclusiv cele legate de taxe, am avea infrastructura acum. Dar preferam sa ocolim fiecare chestie care nu ne convine de dragul… „lipsei de rabdare”, iar apoi sa ne si laudam cu asta comentand pe diverse bloguri.

        Apreciază

      1. Valabil si pentru tine daca tot te-ai bagat ca musca-n lapte, da tot prost esti ce sa faci… asa te-ai nascut! Nu crezi ca esti prost?! Uita-te doar la felul in care traiesti si o sa te prinzi. Taci dracu! Nota 2 treci la loc.

        Apreciază

Lasă un comentariu