Cine sunt tinerii ”sorosiști” frumoși și liberi?

Cine sunt tinerii ăștia ”frumoși și liberi”? Sorsiștii ăștia demenți care nu văd interesul național? Noi suntem. Și să vă zic ce facem ”noi”:

  • Strângem rahatul câinilor noștri care, prin natura lor, își fac nevoile pe trotuar. Asta nu doar pentru că așa spune în lege, ci pentru că așa e frumos.
  • Plătim bilet în RATB, iar când nu plătim, acceptăm amenda primită fără scandal.
  • Îi înjurăm pe cei care își lasă ”x”-ul în mijlocul intersecției pe avarii ca să stea la coadă la șaorma. Noi nu facem asta, pentru că noi înțelegem rostul unei parcări.
  • Nu luăm liftul pentru invalizi de la metrou. Ăla e destinat invalizilor. La fel și cu parcările care au stilizat pe ele un om în scaun cu rotile, noi știm pentru ce sunt alea.
Mda, noi nu facem asta. Dar ne pripim să judecăm: poate oamenii chiar nu pot merge...
Mda, noi nu facem asta. Dar ne pripim să judecăm: poate oamenii chiar nu pot merge…
  • Donăm din banii noștri pentru cumințenii, spitale, cazuri sociale și chiar catedrale. Nu ne convine când administrațiile decid să doneze în numele nostru fără să ne întrebe.
  • Murim în războaiele altora, doar-doar om face pace.
  • Murim în cluburi sau la locurile de muncă ce nu sunt verificate de ISU. Pentru că ISU are o singură treabă: imaginea SMURD.
  • Murim plimbându-ne în munți, că ordinea celor care au voie să intervină este alta decât capacitatea lor de intervenție.
  • Ne siderăm că pădurile sunt curățate de copaci și de râși și urși, nu de gunoaie. Ne siderăm și mai tare când urșii sunt omorâți pentru că s-au pierdut în oraș. Și, în acest sens, facem mereu tot posibilul să semnalizăm abuzurile.
  • Nu dăm șpagă educatorilor pentru ca ai noștri copii să fie văzuți mai bine. Ne creștem corect copiii astfel încât pe meritul lor să ajungă sus.
  • Nu vorbim cu „tanti Mara” de la pașapoarte să ne bage mai în față, ci stăm liniștiți la coadă.
  • Nu dăm șpagă personalului medical din spitale ca să ne bage în seamă părinții internați, ci ne luăm noi liber de la muncă să îi spălăm când se murdăresc.
  • Ne facem afaceri mici și ne plătim taxele. Dăm bon tuturor și dacă greșim, la inspecția ANAF, suportăm consecințele.
  • Înțelegem că nedreptatea se rezolvă în instanță, și nu cu scandal în stradă. Și am început să avem încredere în sistemul juridic românesc, oricât de mult s-ar chinui ”formatorii de opinie” să-l discrediteze.
  • Ieșim în stradă când se produc nedreptăți și abuzuri uriașe, nu doar ca să-l dăm jos pe Ponta. Până la urmă, dacă Ponta era băiat de treabă și nu mergea la baschet când țara era troienită, poate nu ieșeam să-l dăm jos.
  • Mergem la biserică, la sinagogă sau la moschee. Sau la niciuna. Asta pentru că cei pe care voi îi faceți ”Sorosiști” nu sunt în mod obligatoriu atei.
  • Ne scriem noi, cu mânuța noastră, doctoratele și disertațiile. Și chiar aducem valoare cercetării în România, dar lucrările noastre n-au loc în rafturi pentru că ele contravin ”cercetărilor” dinozaurilor.
  • Paralizăm Bucureștiul pentru că plătim bani ca să alergăm la maraton. Da, noi dăm bani ca să facem un sport olimpic și primim, cu mare drag, înjurăturile șoferilor de MeLeuri care nu-și pot plimba factorul poluator în urbea noastră.
  • Dăm ultimul ban pe cărți, cumpărăm bilete la film, mergem la festivaluri de muzică și teatru și ne bucurăm când auzim Jazz live în mall-uri. Și da, ne deranjează cel care ne obligă să-i ascultăm ritmurile repetitive în tramvaie și suntem dezgustați de nimicurile promovate la radiourile și televiziunile ultra-comerciale.
  • Muncim de la 9 la 6, adesea pentru corporații străine, nu pentru că suntem fraieri, ci pentru că preferăm câștigul corect furtișagului. Preferăm venitul corect meritat câștigului pe pile. Preferăm aprecierea străinului sclavagiei impuse de angajatorul român.
  • Ridicăm de jos hârtia aruncată de altul și o aruncăm noi la cel mai apropiat coș.

Ăștia suntem. Suntem oameni care înțeleg valoarea educației și frumusețea umanității. Și deranjăm pentru că distrugem normele cutumiare de distribuire a puterii în societate nesupunându-ne lor. Astfel, nu putem fi manipulați și reîntorși în balta în care vor căpușele sistemului să ne scăldăm. Oprea și acum crede că e nevinovat pentru că el ”avea dreptul la antemergător”. Ghiță crede că dacă spune despre el că e hoț o face și pe Kovesi hoață. Iliescu e în continuare convins că panseluțele de la Universitate sunt în continuare frumoase. Blaga crede că ”mișcarea anuală a unei mașini staționate” nu are de ce să fie anchetată de DNA, ce dacă a făcut accident la 300km de unde era parcată și avea sute de mii de euro în ea? Nicușor Dan credea că un sondaj de opinie se poate substitui unui referendum.

Noi nu credem astea și de aceea nu le-am face. Noi am vrea să schimbăm România în sensul însănătoșirii ei. Și, cum ziceam, deranjăm. Prea suntem curați. Prea nu ne au ei cu nimic la mână și de aceea le e mai simplu să ne pună într-o singură oală și să ne împroaște cu ceea ce ei consideră a fi mizerii. Eu zic: da! Aruncați cu orice vreți voi în noi, pentru că vom întoarce și obrazul celălalt făcând curat după voi, că nu ne place rahatul pe care-l lăsați în viețile noastre.

Acum că știți cine suntem, vă întreb: ce preferați? Un hoț nesimțit îmbrăcat bine care ”urmărește interesul național”, sau un tânăr ”frumos și liber” educat și cu bun simț care știe care e interesul național?

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

11 gânduri despre „Cine sunt tinerii ”sorosiști” frumoși și liberi?”

    1. Așa este. Am omis și nu uitat, pentru că aceia nu sunt(em) noi. Noi suntem cei care au pus candele în formă de cruce la Colectiv și care-și îngroapă creștinește morții. Faptul că unii dintre noi sunt exagerat de vocali în critica adusă Bisericii este o trăsătură care nu ne definește.

      Apreciază

      1. Iartă-mă dar faptul că ați participat, chiar și indiferenți, la profanarea crucilor nu vă exclude ci vă face părtași la acțiunile anti-creștine specifice ong-urilor plătite de miliardarul american

        Apreciază

      2. Arunci o vină pe care o poartă un grup restrâns către o majoritate. Nu știu unde este indiferența despre care vorbești iar despre oengeurile ”plătite” de Soroș… îți mulțumesc!

        Apreciază

  1. Gresesti prin faptul ca ridici fapte absolut normale la rang de virtutii. De asemenea mi am pierdut speranta in capacitatile tinerilor bine imbracati, recitatori de texte din carti de a aduce un plus de valuare societatii noastre. Nu, nu consider ca generatiile care poseda doar mentalitati invechite de politicieni si cetateni pot sa produca schimbarea care sa ridice tara , dar nici acesti tineri nu o vor face daca nu vor face acea extra mile despre care vorbea Steve Jobs. bunul simt de cele mai multe ori e doar un mare dezavantaj, daca il aplici situatiilor si oamenilor care nu il merita. Suntem dezbinati, suntem nepregatiti, incapabili, iar generatia tanara(aici ma pot incadra si eu) de ‘oameni frumosi si liberi(aici nu pt ca nu ma dau cu bicla, nu am un caine pe care sa il plimb in parc s.a.)’ nu face altceva decat sa adanceasca haul in care ne aflam , neoferind alternative viabile cu subiect si predicat, cu efect datorat unei caze, ci doar postari nedefinite pe bloguri cu sau fara pretenti

    Apreciază

    1. Pot accepta faptul că nu toți sunt ”Sorosiști frumoși și liberi”… mai ales în condițiile repudierii bunului simț. Dar fii sigur că ai fost pus în oala asta de către cei care nu te cunosc… pentru că este foarte ușor!

      Apreciază

  2. Frumoși poate sunteți, nu contest asta, dar liberi….este discutabil. Cine sunt liderii voștrii? Cine stabilește strategia de acțiune? Și care este această strategie? Să înlocuim niște hoți locali cu alții străini? ONG-urile care sunt finanțate pentru „proiecte” preferențiale și care încep să facă și politică? Da, merge la cei spălați pe creier, care se închină la sfântul dolar dar sunt puțini aceștia.

    Apreciază

  3. „Acum că știți cine suntem, vă întreb: ce preferați? Un hoț nesimțit îmbrăcat bine care ”urmărește interesul național”, sau un tânăr ”frumos și liber” educat și cu bun simț care știe care e interesul național?”
    Ei bine, hot din ala am vazut , da tineri din astia cu asa calitati,nu. E un SF sau ce?

    Apreciază

Lasă un comentariu