Cuvinte alese! sau culese!

Cred că nu mai este o noutate că citesc ştirile şi de pe realitatea punct net. Şi totuşi, multe dintre ele ma amuză teribil. Trecând peste evident amuzanta ştire cu omu împuşcat de vulpe (am cam luat locul ursului în povestea asta), ajungem la mirificul limbaj de maior jandarm, respectiv un puşti şi-a manifestat stările emo în timpul orei. Dar cum poţi tu, nene cu academeie, cel puţin teoretic, să zici că s-a tăiat unu. Nu poţi, bineînţeles, că altfel nu ar mai părea, citându-l pe Badea, deontologic. Şi aşa ajungi să spui următoarea afirmaţie: „La faţa locului jandarmii l-au identificat pe numitul P. A. ce prezenta o plagă deschisă în zona încheieturii membrului superior drept. Asupra numitului a fost găsit un cuţit achiziţionat anterior automutilării”.

Analiză pe text: La faţa locului – cum cum, la faţa lui? abia aştept să găsesc evenimentul petrecut la spatele locului…

jandarmii l-au identificat pe numitul P.A. – deci jandarmii, chiar ei, având cursuri de atenţie sporită şi chiar şi cărţi bazate pe viaţa lor, adesea scrise de Arthur Conan Doyle, au reuşit efortul supraomenesc de a identifica un tânăr cu mâna plină de sânge, zis şi „Numitul”.

prezenta o plagă deschisă în zona încheieturii membrului suprerior drept. Eu vreau să îl aud pe acest om comentând un meci de fotbal. Deja mi-l imaginez: jucătorul pe post de atacant a constatat că direcţia de parcurgere a mingii era elocventă, drept urmare a acţionat ca atare, folosindu-se de partea transverală a părţii inferioare din membrul său inferior stâng pentru a declanşa o acţiune de împingere a mingii spre poarta adversă, reuşind astfel să deplaseze balonul după linia de marcaj aflat între cele două bare, paralelă fiind cu bara dispusă transversal.

Şi apogeul: asupra numitului s-a gasit un cuţit achiziţionat anterior automutilării. Vreau să văd şi eu persoana care se taie cu un cuţit pe care îl cumpără după ce se taie…

Problema eu o văd aşa, decât să spui că în pădure ursul face mor, mor, mai bine spui că unele mamifere ce se regăsesc în zone forestiere menţionează aprig şi repetat: sucombez, sucombez…

Vă rog, cineva să-mi explice!

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Un gând despre „Cuvinte alese! sau culese!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: