Se zice că omul este un animal social. În ce măsură aceată afirmaţie se apropie de adevăr este lăsat la latitudinea fiecăruia să decidă. Cert este că o caracteristică a omului este sociabilitatea (după cum am spus, nu neapărat în gereral) şi că o caracteristică a „sociabilizării” este comunicarea.
Analiză pe text: termenul sociabil vine se desparte in două printr-un backspace astfel soci (backspace) abil. Adica soci care vine din latinescu (mint) societate şi abil, adică eşti abil pentru societate. Şi întrebare retorică: oare poţi fi abil într-o societate fără comunicare? Greu de spus pentru că nu s-a prea întâlnit cazul contrar, ceea ce înseamnă că nu e chiar aşa de greu, nu?
Oricum, de la simpla idee de comunicare prin acţiunea de a vorbi s-a ajuns la nivelul în care termenul „comunicare” să cuprindă idei şi principii mai noi decât copii celor care le-au inventat.
Una peste alta, se întâmplă un lucru foarte interesant la care am avut placerea (şi în momentul în care scriu articolul încă o mai am) de a participa la acest „eveniment soci abil”. Student la Ştiinţe politice fiind, comunicarea politică este cea pe care am urmat-o, bineînţeles într-un mod reuşit, calificându-mă în finală alături de echipa MkPolis. Blogul nostru este undeva în dreapta, pentru curioşi. Rezultatul este că trebuie să ne ocupăm de perspectiva soci abilă a lui Victor Ponta pentru o problemă legată de sportivitate şi aprecieri politico-sport (nu săriţi cu gândul la Becali, omul este chiar pasionat de sport în sensul în care e un bun pilot de Logan şi fost campion naţional la juniori la baschet).
Cu informaţii ulterioare în episoadele ce vor urma. Sperăm ca soci abilitatea pontistă să fie reuşită.