Una, alta, criză, alta, una…

În calitate de om care studiază ştiinţa politicii mă simt nevoit să scriu şi un articol despre al treilea lucru la care toata lumea se pricepe, după fotbal  şi activităţile specifice proceerii. E CRIZĂ! Bă nene, dar altceva nu ştiţi să spuneţi? Moamă ce chestie, a plecat PeSeDeul de la guvernare, şi ce drăcie? Parcă nu era clar de când s-a înfiinţat Alianţa Pentru (distrugerea) României că aşa va ieşi. E trasă la indigo treaba cu alianţa Distrugere şi Anarhie, numai că  sunt schimbate nişte nume şi nişte culori, în rest same shit, unii vor puterea doar pentru ei ca să verifice teoria conform căreia România e cea mai bigată ţară din lume (că de 2j de ani se tot fură din ea şi încă mai e de unde).

S-au coalizat acum ceva vreme, dar nu cred că este vrun român care credea că această alianţă avea să reziste. Şi nu este vina (numa a) lu’ Băsescu. Că ce, ziceţi voi ca Pesedeul ar fi stat la guvernare să vadă cum Traian al 2-lea al provinciei Dacia câştigă un nou mandat? Să fim realişti. Şi cuţu ham de prost deţinător al numelui unui mare patriot, domnişorul cu nume de floare cere guvern de Tehnocraţi. Să ce, să remaniem guvernul de 3 ori în 2 luni? Lasă frăţie, că noi suntem români şi ne e lene. Marko şade şi zice că nu vrea să se asocieze până la prezidenţiale. Păi cred şi eu, că noile teorii ale prezenţei la vot de la ultimele alegeri arată că are şanse să intre băiatul în turu 2 (ultimele alegeri, cam 4 milioane de români la vot, numărul de unguri cu drept de vot în ţară e de 1.600.000, faceţi voi calculele)… Dream on! Flaşneta de Boc stă cu gheara în sân şi împarte ministerele 45 de zile după care o sa facă ce, o să işi ia muştar şi ketchup că vine moţiunea de cenzură (din românescul moţ, locuitor al ţării moţilor, căci el moţul moţilor era şi moţii în urmă îi călca fiindcă voia să vadă toţi cum este un călcat cu moţ).

Emisiunile Voiculesciene uită să se şteargă după ce fac pe ele, realitatea îl cheamă pe Ponta şi ăsta le dă peste bot de fiecare dată când îi prinde cu ocazia la vedere, ziarele nu ştiu ce să mai zică şi singurul lucru bun din toată afacerea asta e că a plecat Androneasca de la scaunul suprem în distrugerea viitorului ţării.

Poi cum mă să nu fie criză, dacă toată lumea zice, io susţin că nu e criză (politică mă, că economică e tot timpul) pentru că asta se putea anticipa şi pre-aranja, este defapt un „Dick measureing contest” între o don’şoară cu ochi albaştrii, un RâRâit (să te văd că o zici pe asta coRect, fRaieRe) şi un naşparliu ucigaş de şuviţe. Iarăşi o omitem irelevanta ungurime, dar cititorii ne iartă.

Trecând peste irelevanţa posibilului câştigător vă îndemn la un singur lucru, să acţionaţi după bună conştiinţă şi să NU mergeţi la vot. Eu nu am conştiinţă şi am să mă duc cu certitudine, dar nu am să-l votez pe Duda (cum de am uitat de principe, Doamne!). Dar de ce vorbim despre vot când încă nu a început campania electorală? Simplu, pentru că putem! Pentru că aşa este responsabil! Pentru că aşa zice IsPaul, şi Crin, şi Mircea şi Marcel şi Traianel. Pe restul iarăşi nu-i menţionez că iarăşi mă acuzaţi că poate aş fi regalist şi apare şi Ionel în schemă.

Hai, nu vă agitaţi şi uitaţi-vă la District 9 – filmul – să vedeţi acolo organizare politică, nu ţara asta de începe cu R(wanda) – zi-o şi p’asta, RetaRdule – şi se bucură de culorile Ciadului pe drapelul naţional condusă de un fost tovarăţ a lu’ Jack Sparrow.

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Un gând despre „Una, alta, criză, alta, una…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: