Lawless – far’ ghi leji…

Mno, păi cum ziceam mai devreme, am fost la filmul pricinuit. Mi-a venit destul de greu să trec peste traducerea proastă, și anume ”în afara legii”, care mi se pare un cretinism ișit din comun.E ca și cum ai traduce ”matrix”în”matricea”.

Primul film văzut pe peliculă în cam 5 ani. Am și uitat cât de proastă era treaba, și ma bucur enorm de era digitală. Frig în sală și mulți țărani care și-au lăsat ambalajul de la înghețată pe jos. Dar să trecem peste tipicele greșeli umane. Sau erori umane. Cam aceeași eroare pe care a făcut-o regizorul bagândul pe Șia în filmul ăsta. Dacă vorbim de 3 actori de calibru: Guy Pearce (care-și ia nominalizare la Oscar pentr rol), Garry Oldman (care n-apare mai mult de 10 minute în tot filmul) și Tom Hardy (poate cel mai bun din generația lui), putem spune că filmul s-a stricat când îl ai pe LaBeuf în rol principal.

Da, da, știu, așa zice și tipu de pe 3lăr. Dar câtă dreptate are. Este penibil ca actor, și personal cred ca Hollywood-ului i-ar sta mult mai bine fără. Este același personaj în toate filmele în care apare, deci plictisitor.

Nu același lucru pot spune despre Hardy care e din generația lui Fassbender și care s-a pretat genial la roulul de țărănoi american. Dap, el este britanic, deci se poate vorbi despre o transformare destul de dificilă. Ce-i drept, mulți britanici dându-se americani îs în cinematografie, dar invers, americani pe rol de britanici, mai rar.

Revenind, filmul prezintă o acțiune destul de violentă într-o perioadă la fel de neagră din istoria SUA. Povestea e foarte bine scrisă, ca majoritatea filmelor bazate pe cărți, iar personajele sunt incredibil de bine conturate. Actorii (cu o excepție) își fac treaba destul de bine; costumele sunt bine alese însă există niște lipsuri la capitolul imagine și sound editing. Asta e dovada că filmul nu prea a avut cine-știe-ce buget. Însă mereu voi prefera un film cu buget mai mic și de calitate, decât unul plin de CGI și cu actori triști ca Avatar sau Transformers (știm de ce).

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: