Despre candidatura lui Victor Ponta

Disclaimer:

În acest articol sunt băsist. A se citi cu scârbă ”băsist”. Și am să debitez ”băseli”. Tot cu scârbă, a se citi.

Am avut de făcut o deplasare cu automobilul de pe Colentina până la Cora Alexandriei și înapoi. Motivul este irelevant. Cert e că este sâmbătă și am zis că e mai liber. A și fost, cumva. Totuși, încă de când am ajuns la Obor m-a frapat numărul mare de polițiști prezenți pe Colentina până la Obor. Apoi, de la Obor în jos, până la Unirii, ioc: nici un aițilop. Ocolesc Unirii ca să intru pe Alexandriei, iaca, tati: mulți, foarte mulți. Ca să înțelegeți ce înseamnă: la fiecare intersecție cu semafor și patru străzi, doi polițiști. La intersecțiile complicate, cu mai mult de patru străzi, erau și 6 (șase) oameni cu caschetă. Asta până hăt, la Cora (că până acolo am mers).

La Cora m-am dus special ca să-l fotografiez pe următorul individ manifestându-și prostia. Nu știu cum îi găsesc… Scuze, am vrut să spun: băsesc.

Idiot

Doar pentru ca e idiot!

Apoi, la întoarcere, dinspre Cora spre Unirii, mai grav, și mai mulți polițiști. Sau cel puțin așa păreau pentru că le păsa doar de traficul de pe această specifică parte. Dinspre Teleorman spre București. Rectific, dinspre Dragnea spre Arena Națională. Apoi, ajungând la Obor, traficul dinspre centru spre ieșire, blocat. În partea cealaltă, iarăși, o armată de aițilopi care dirijau traficul venind dinspre… Oprișan. Ma frend, eu am fost la concerte pe Arena Națională tot cu 70.000 de oameni, și n-am văzut atâta poliție. Ponta-și lansează candidoza… tura, am vrut să zic candidatura, astăzi, vin 7j de mii de inși în autocare ce trebuie escortate? Serios? Unde-i egalitatea de stânga pe care ar trebui să o promoveze acest guvern? Adică zi-de-zi Bucureștiul e paralizat de traficul creat de oamenii contribuabili care merg la muncă/activități creatoare de venit impozabil, iar într-o sâmbătă nu tocmai aglomerată, toată poliția rutieră era pe asfalt; dar toată, și susținută și de comunitari. Eu nu am nimic cu polițiștii, că ei sunt plătiți să execute niște ordine, altminteri sunt dați afară, iar ai lor copii o să sufere, din păcate. Așadar, dragă domnule Oprea, vă solicit o justificare publică pentru cheltuirea banilor contribuabililor doar ca să ajungă babele la timp să-l vadă pe Ponta strigând ”jos Băsescu”. Și dacă tot am zis Oprea, vreau să-l bag și pe Dragnea și pe Oprișan în aceeași oală, respectiv mi-ar plăcea să văd de unde bani de: autocar/benzină/șofer/diurne/închiriat stadion.

Dar controlul politic asupra DNA-ului trebuie luat.

Nu înțeleg. Din nou: nu sunt în stare să înțeleg de unde se umple România de atâta nesimțire. N-am nimic cu Ponta că vrea să fie Președinte. A vrut și Vadim și vrea și William Brânză. N-am nimic cu polițiștii care-și fac treaba conform contractului de muncă și mă bucur să zic că n-am văzut nici un abuz. Ba mai mult, am văzut bunăvoință la ei. Dar mă doare capul când mă gândesc de ce sunt ei aduși acolo, respectiv ca să intre niște autocare în București. Că fără (atâta?) poliție n-ar putea. De acord, oriunde se strâng 70.000 de oameni, trebe să fie poliție și jandarmerie, dar nu trebuie să fie toată.

Și tot la volan fiind, îmi pică mie o fisă: unul dintre cele mai grave lucruri care i se impută lui Băsescu este că a ”scindat” poporul român, iar Ponta vine să-l reunească. Nu, Băsescu n-a scindat poporul român, el este un produs al acestei divergențe existente de deja foarte mult timp. Dar asta într-un material viitor.

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: