9 Tipuri de postaci pe facebook pe care nu îi suport!

Am mai șeruit dintr-astea, de la Business Insider sau Cracked.com, cu toții scriu despre ce suporta sau nu pe fb, dar sunt unele care chiar mă scot din minți. Ce mă bucur este că nu prea am asemenea prieteni în lista, dar sunt, totuși, câțiva, altminteri n-aș fi scris. Să începem cu o ordine oarecare, nu ne interesează care-i mai sus, ci ne interesează să se afle pe listă. Dacă am omis pe cineva, vă rog să-mi atrageți atenția.

  1. Conspiraționiștii. ”Ați văzut ce-a zis Vadim? Johannis e omul CIA si e ales ca să înceapă al treilea război mondial cu Rusia”. Serios? Atâta poți? La atâta ți se rezumă funcționarea creierului, la a șerui ce a zis Vadim, sau Funar cu Dacii lui zburători care au ajuns în Australia? Aștia-s genul de oameni care ”știu” că există tuneluri pe sub Marea Neagră care leagă Dobrogea de Istanbul… Alte cuvinte par de prisos.
  2. Haioșii. ”Uită-te la videoclipul ăsta amuzant, uită-te! Acum!”… îi știți, sunt ăia care șeruiesc numai ”Radio Crazy” și 9gag. Și atât. De multe ori nici nu pun titlu șerului și nu-și dau seamă că sunt doar un instrument in viralizare. Calitatea filmulețelor este mereu îndoielnică, unul din zece fiind într-adevăr demn de urmărit și, într-adevăr haios.
  3. Selficapații. Ăia care-și pun câte un selfii pe minut/ora/zi. Atât. Nu am nimic cu cei care fac un group-selfie la săptămână, dar când ai aceeași față în fiecare poză, și tot ce vrei să ne arăți este fie oglinda ta, fie ținuta ”nouă”, prefer să zic pas. Pentru că rimează cu Is-pas.
  4. Heitării. Îi aveți și nu se recunosc a fi heitări, ci oameni care ”ne trezesc la realitate”. Spuneți-mi de câte ori ați citit statusul ăsta: ”statul dă bani la biserici și închide spitale și școli”. Sau ”vecinul meu bagă manele și dă cu bormașina de la 8 jumate dimineața”. Da prietene, știu, trăim într-o lume de căcat și să știi că nu o faci ma bună cu postarea ta.
  5. Blogărul. Ăla care dă mereu șer la propriul blog obscur și are domeniu wordpress sau blogspot că e prea sărac să-și facă un punct ro. Da-da, și eu mă încadrez aici și nu vreau să vă aud cu ”ispas, dar tu nu mă deranjezi”. Știu, dar sunt alții care mă deranjează pe mine.
  6. Știripesurse.ro. Dacă nu lucrezi pentru site-ul de pseudo știri, precum cel anterior menționat sau wowbiz, te rog, insistent, nu-mi spama wall-ul cu pseudo informații. Prima e din partea casei, a doua se rezumă la ”unfollow”. Mai mult, dacă știrea are ”șoc” în titlu, prima nu mai e din partea casei.
  7. Gramatidiotu’. Nu mă deranjează că nu știi că nu există ”eu vroiam”. Mă deranjează că înainte de punct sau virgulă pui spațiu. Asta dacă le pui. Nu-mi pasă de lipsa diacriticelor sau că pui cratimă la ”vreun”, ci mă deranjează că scrii ”întro”. Numărul de i-uri e aleatoriu, iar diferența dintre tine și Grapini e aproape zero.
  8. Egolacheul. Ăsta e ăla care trebuie să ne spună că se duce la piscină. Fără check-in, fără selfie, doar status de un rând. Neapărat trebuie să-i știm programul. Evident viața noastră nu va mai fi la fel după ce ne-a zis asta. Fii măcar enternteining, zi-o pe aia ”să nu credeți că-s un lache egocentrist, dar chiar vreau să știți că mă duc la piscină și nu mi-aș ierta-o dacă nu v-aș spune”.
  9. Listomanul neoriginal. Da, iară fac postarea asta despre mine, pentru că dacă am ofensat pe cineva cu lungul șir, înseamnă că mi-am atins ținta. Acum vă invit să reflectați și, poate comportamenul să-l schimbați.

Practic, dacă vrei să fii amuzant, fii la nivel calitativ, nu cantitativ. Dacă vrei să ne spui ce faci, fă-ți un cont de twitter sau un blog, dar nu ne spama feed-urile. Anvata s-a scriii și nu ne mai obliga să-ți citim ”lipsa de incultură”. Chiar nu-mi pasă de părerea ta dacă e izvorâtă din ură, ia de cercetează ambele situații (și nu de la știripesursepunctro) și vino cu o părere obiectivă și constructivă. Cât despre conspiraționiști, voi continuați să fiți ceea ce sunteți, pentru că, pentru mine, sunteți mai amuzanți decât Laura CK.

Și țin să accentuez: dacă te simți ofensat, ai trei variante. Ori îmi dai unfollow, ori înveți ceva din asta, ori tratezi postarea ca pe un pamflet și mergi mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Smile and wave!

smile

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: