De ce are dreptate Ponta?

Citesc de vreo două zile tot mai multe știri cu baroni PSD indignați că Ponta și Dragnea dau vina pe ei (pe  baroni) că PSD a pierdut prezidențialele din cauza lor. Înainte să trec mai departe, trebuie să susțin că nu există, în orice s-ar întâmpla, vină exclusivă. Cu atât mai puțin în cazul alegerilor, și cu atât mai puțin când vine vorba de prezidențialele astea de la finele lui doi-zero-unu-patru.

Practic, Ponta le zice: dacă nu ereați hoți și nesimțiți, nu pierdeam. Auziși Oprișane? Auziși Mazăre? Vasileasco? Și voi ce ziceți, are dreptate Ponta, sau nu? Eu zic că da. După cum am mai condamnat comportamentul ”PSD-ist” în alte dăți ca fiind aproape sinonim cu nesimțirea, condescendența (în varianta britanică) și adesea cu corupția și traficul de influență, condamn și acum formulări de genul: ”Ponta să nu se mai comporte ca Năstase, că nu e vina președinților de CJ pentru că a pierdut el alegerile”. Îmi pare că în întreg partidul ăla nimeni n-a învățat nimic din înfrângerea aceea. Toți sunteți de vina, frațică! Și dacă nu puneți mâna să fiți uniți, Geoană și Vanghelie sau UNPR-ul lui Oprea vă așteaptă. PSD-ul mereu a aruncat cu noroi (ca să nu zic căcat) în interiorul partidului după pierderea prezidențialelor. Nu știu pe unde să mai scoată cămașa și, de fiecare dată, mai tare i-a dezbinat victoria adverșilor decât le-a arătat unde au greșit.

ponta-ochelari-e1410269283783

Stai să-mi șterg ochelarii că nu cred c-am citit bine… Mi-a dat IsPaul dreptate?

Citeam un articol la puțin timp după turul doi în care se zicea clar: PSD-ul, dacă rămâne unit și arată că poate să se reformeze, măcar la suprafață, are toate șansele să dețină puterea (guvernul) for ever and ever. Lucru destul de adevărat la o primă analiză logică. Și la o a doua. Și au început, cumva, prost. I-au dat afară din partid pe cei pe care îi criticau, ca să arate că sunt uniți. Au preferat ”unitatea” în favoarea ”reformei”, și iată cât sunt de uniți acum. Oprișan și Mazăre, doi oameni care sunt puși în definiția termenului ”baron local” și locuțiunii ”cu sula în coaste” au ajun să se ieie de Ponta, care, ”halucinant” zice: ”fiecare are dreptul să zică ce vrea”. Și completez eu: atâta vreme cât nu e televiziune și nu e Antena 3. Zău? Poi și cu Vanghelie și Geoana ce-ați avut? Nu că ar reprezenta ei vreun factor de polarizare în rândul pesedeilor, dar totuși, ei zâsără ce vrură și fură dați afară (zic la perfectul simplu ca să mă înțeleagă și doamna dr. Vasilescu).

Da boss, asta e… Nu poți și cu ”sula-n coaste” și cu ”sufletul în rai”. Atâta vreme cât PSD-ul îl va avea pe Dragnea sus în frunte, va fi ca prostul care semnalizează, iar Ponta, deși are dreptate să dea vina ȘI PE baroni, trebuie să fie consecvent… Însă e mai puțin consecvent în a-și ține cuvântul decât Băsescu, lucru tipic politicianului, iar eu practic critic PSD-ul că vrea să se reformeze în sensul bun și îi dau dreptate lui Ponta. Am ajuns rău, tati.

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: