Candido… dații la Primăria Generală a Bucureștiului

Articolul ăsta e simplu. Luăm declarații de la principalii șase candidați pentru scaun și le analizăm. Totul într-un stil pamfletar, bien sur.

  1. Cătălin Post-doiu, /NL:

Bucureștiul este o capitală europeană și va rămâne o capitală europeană pentru că România este o țară europeană și va rămâne o țară europeană”. Ăsta este genul de logică infailibilă pe care doar un viitor învins poate să o aibă. Dar e ok, nu ne supărăm. E bine să fim re-asigurați de viitorul european al Bucureștiului. Mi-era frică de faptul că vreun candidat vrea să scoată capitala de pe harta Europei. Super. Sper să o facă slogan, va prinde la cei cu alțhaimăr, sau la cei care au deficiențe de atenție. Poate nu și-au dat seama ca e vorba despre Europa în context. Cre’că vrea să facă ceva expediție spre luna înghețată a lui Jupiter, sau nuș’…

  1. Firea, /SD.

În toate statele civilizate cei care doresc să ajungă președinți provin din familii complete, sunt căsătoriți, au copii, au nepoți, au trecut prin toate etapele vieții”. Repede, sunați la pompieri ca i s-a supraîncălzit procesorul! Mi-e prea lene să mă apuc să mă iau de fiecare bucată din ce zice ea acolo. Care sunt alea toate state civilizate? Marea Britanie, Suedia, Belgia, Olanda, Canada, Australia, săracele, nu-s civilizate că nimeni nu-și dorește să ajungă președinte. Familii complete? Cam cum poți să vii dintr-o familie incompletă? Te-a născut tatăl tău? Cât despre toate etapele vieții, sper că n-au trecut prin ultima etapă, asta ar fi chiar ciudat (nu și pentru Dragnea)! Cre’că i-a șoptit vreun bâlbâit la ureche înainte de declarație: Fii rea, Firea!

  1. Dn. Nicușor Dan, uuuSB:

Decizia trebuie să fie luată democratic. Un referendum e scump, dar cred că oamenii vor avea încredere în modalitățile de sondare a opiniei publice”. Super, din nou. De două ori super. Păi bine boss oengist, trăi-ți-ar democrația să-ți trăiască, de ce nu ne-am gândit noi la asta până acum? Păi fii atent, că putem extinde ideea, nu mai facem alegeri, facem sondaje de opinie o dată pe săptămână și așa stabilim cine e președinte, cine e primar, câți și care să fie parlamentari, că deh, dă-o-n colo de legitimitate adusă de vot! Sunt scumpe și referendumul și forarea publică, dar cre’că sigur e mai ieftină o copie după Constituție.

  1. Alde Prof. Dr. Daniel Barbu:

Bugetul, programul național pentru prevenirea și tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii și programul național de combatere și tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetățeni afectați de acest hidos flagel al epocii noastre.” Ăstuia îi și place să vorbească mult. E bine că are părerea că nu suntem în Africa de Sud, mare importanță poartă cunoștința față de locul în care locuiești. Dar vi-l imaginați pe Barbu la discuția despre buget a PMB? ”Bugetul, fondul pentru școli și instituții de învățământ, m-a frapat! Este de […]% din total. Păi nu suntem în România să fie școala de stat. Cum, ce? Suntem? Ah… Neofasciști!”. Și ca o clarificare, ăsta-i candido… datul lui CAC Popescu Tăriceanu.

  1. Robiță Turcescu /MP:

Nu mai puteam vorbi despre ofițerul acoperit candidat la președinție simțindu-mă așa(n.r. acoperit). Prietene, du-te ia o pastilă, dă drumu’ la muzică, simte-te bine! Dă pătura jos, descoperă-te, dar fi sigur să lași hainele pe tine, nu vrem să transformăm parodia asta de candidatură într-o tragedie. Ce nu pricep, finalmente, este cum de s-au adunat doi foști ”jurnaliști” să candido… eze pentru PMB? Ce îi califică, până la urmă? Se apucă de investigații interne? Trebuie să deconspire diverși? Nu știu, dar Turcică e haotic tare și cre’că o să ajungem să-l vedem cum în campanie ne zice că numele lui e Roberta, de fapt.

  1. Bogdan Diaconu /RU. Cum cine? Extremistu’ ăla cu bancul cu patrula!
Da-ți-aș oftalmologu' în judecată că te pune să patrulezi noaptea.
Da-ți-aș oftalmologu’ în judecată că te pune să patrulezi noaptea. Nu că m-ar deranja, dar cu ochii ăia divorțați, te confunzi între Ciorbea și Băsescu. Și IsPaul…

La el mi-e atât de greu să aleg o declarație decentă încât îi iau direct sloganul: ”Luptăm pentru o Capitală a românilor, a tuturor românilor și numai a românilor!”. Abia acum înțeleg declarația lui Predoiu, cre’că se lua de urmașul lui Vadim. Sunt curios cum va face Diaconu Bucureștiul capitala pentru românii din Valea Timocului. Sau din Bukovina (cu kappa). E interesantă abordarea, dar cel mai interesant lucru ține de demografie. Gen, doar 86% dintre bucureșteni sunt români (zice recensământul). Cum o să facă, o să dea o capitală specială pentru ceilalți 14%? Dar pentru secui, dă autonomie/independență ca să fie sigur că a lui capitală este doar pentru români? Progresist omul. A, români ca cetățenie? Wow! Îmi fac și eu firmă de panificație: ”Coacem pentru cei care mănâncă pâine, pentru toți cei care mănâncă pâine și doar pentru cei care mănâncă pâine!”. Hit!

Alții pică prea tare în derizoriu ca să fie băgați în seamă acilea. Și țin să reiterez caracterul pamfletar al acestei postări. Dar hey, cum am mai zis-o, în orice pamflet apare mult adevăr. Fi-ne-ar țărâna de bucureșteni ușoară că tre’i să alegem dintre matrafoxații ăștia.

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: