Plictisit de prinţeşi şi cocalare

Cred că de prea multe ori aţi auzit sau aţi intrat sau aţi incercat să radeţi de şi pe site-urile care colectează imagini de pe haifaiv cu tot felul de aşa zişi sau zise: piţipoance, cocalari, găozari, prinţese, prinţeşi, retarzi şi, cum ar zice americanii, „you name it”.

Ei, iaraşi ne intoarcem la americani şi, cum ar zice Seinfeld, „what’s the deal with that?”. Toată lumea, dar absolut toată lumea intră şi chiar urmăresc în mod constant aceste „foto-caterinco-bloguri”. De ce? Pentru că vor să râdă? Vă pun întrebarea, când aţi râs ultima oară la aceste site-uri? Atenţie! Nu se pune drept râs zâmbetul din colţu gurii la văzu ăleia cu bişonu încordat! Nici Ha-ul la văzul prietenului fratelui prietenei verişoarei! Mă refer la modul propriu, cum ar zice românul „să te strici pe tine de râs” (bine, ştiu ca nu era chiar aşa vorba) la văzul unei poze.

Teorie: când a apărut „Married with children” (adica Familia Bundy) succesul a fost nu neaşteptat, exagerat de neaşteptat la nivelul naţiunii americane şi ale celor „înrudite”. Oamenii curioşi au făcut un sondaj de opinie, şi ghiciţi ce? Succesul nu se datora umorului extrem de rafinat şi subtil pe care îl avea acel sit-com, ci se datora faptului că în variate moduri personale, non-personale, impersonale, caracteristice şi etc, acel serial îi făcea pe mai toţi telespectatorii să se simtă mai bine faţă de ei înşişi. Cred că este cazul aceleiaşi probleme şi în exemplul de faţă.

Dap, şi eu mă uit la astfel de site-uri. La cocalari.com pentru că au nişte commenturi geniale la poze, iar la pitzipoanca.org pentru că sunt deja obișnuit cu el. Într-adevăr, la un moment dat mă simţeam mai bine pentru că vedeam oameni care au avut parte de mai puţin aer la naştere decât mine. Însă acum în foarte multe dintre cazuri mă lasă rece. De ce? Oare pentru că lumea (adică eu) s-a suprasaturat? Probabil, dar acum sunt prea obosit ca să termin post-ul ăsta, aşa că vă zic direct: nu mă interesează că există oameni bătuţi în creierii capului care semnalizează pe net, mai ales nu mă interesează că sunt mulţi, dar recunosc că mi se pare extraordinar atunci când văd ceva amuzant dus la extrem, sau un comentariu inteligent. Aşa că vă dau un sfat, încercaţi pentru moment să comentaţi şi felul în care este realizat şi scris site-ul, nu doar pozele pe care le afişează.

Şi apropo de toate, dacă ar fi să citiţi commenturile lăsate de cititor veţi vedea care este de fapt publicul general al acestor site-uri. Da, ştiu… Este foarte trist!

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Un gând despre „Plictisit de prinţeşi şi cocalare”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: