Exemplificare şi concretizare pe probleme de caterinciozitate

Într-o gaşcă de oameni, adică o adunătură de prieteni, este cât se poate de natural să înceapă lumea să râdă… Fie chiar şi pentru nimicuri. Adică cine este nebun să stea lângă nişte oameni pentru că le place să plângă împreună? Bine, ştiu, există emo-excepţia care regulează confirmarea (parcă nu era aşa). 

Şi totuşi, cum se zice atunci când mai mulţi oameni adunaţi decid să râdă de cineva din grup, de un subiect comun, de o cunoştinţă comună ş.a.m.d.? Uite o listuţă cu ce am auzit eu până acum:

– Caterincă (evident, Bucureştiul pe primul loc)

– La mişto, mişto, şto (asta e din ţigănescul frumos, deviat si adaptat până s-a ajuns la „a face mişto de cineva”, adica „a face frumos de cineva”? nu prea merge, în fine)

– Bâza (asta era un joc, când unu lua palme şi trebuia să-şi dea seama cine a dat, parcă)

– A bate (ceva, la alegerea voastră) de cineva (asta e din categoria a-şi bate joc de cineva, cu mici interferenţe lingvistice)

– Avioane (folosit în cazul specific, atunci când cineva încearcă să enerveze pe altcineva cu nişte chestii ireale, se încadrează şi în categoria anterioară)

Dacă vreţi să vedeţi cum se fac „any of these” la mine la facultate, în rândul unor oameni care deşii sunt la studii superioare cu siguranţă nu figurează ca fiind în deplinătatea facultăţilor (vă daţi voi seama de care), vă înmânez un link.

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

2 gânduri despre „Exemplificare şi concretizare pe probleme de caterinciozitate”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: