Gustând din fructul interzis…

Aaa…!? Ce titlu am pus… Sunt mândru de el. Chiar sună foarte bine, că te pune să te gândeşti „oare ce-a vrut să zică?”. Dar defapt nu vreau să aberez pe nici o temă abstractă. Vreau doar să spun câte ceva despre un lucru deosebit de enervant şi al cărei întâmplare este destul de întâlnită. Bă, pe mine mă enervează când merg pe stradă şi mi se lipeşte o gumă de talpă. Este incredibil de enervant şi pentru unii de scârbos. Chiar îmi amintesc că aveam o cunoştinţă care şi-a aruncat o pereche de adidaşi doar pentru că aveau gumă lipită de talpă.

Scenariu: mergi pe stradă ca orice om sănătos şi calci cel mai des asfaltul sau piatra cubică a trotuarului de sub talpă. Mergând ţi se lipeşte o gumă de talpă şi oricât de groasă ar fi talpa tot simţi drăcia cum adună toate pietricelele de pe trotuar, pietricele care în mod normal nu numai că nu te deranjează cu nimic, dar nici nu ştiai că există. Şi se adună şi se adună până când devine dureros de enervant. Cauţi să te ştergi, te duci la bordura trotuarului şi îţi freci piciorul de ea până când ai impresia că nu mai e guma şi o iei iarăşi la pas. Mergând iarăşi te deranjează şi începi să-şi suceşti gâtul încercând să vezi dacă mai e guma sau e doar imaginaţia ta. Arăţi ca un struţ potcovar sau ca un centaur care îşi tot verifică potcoavele dacă mai sunt sau nu acolo. Mai eşti şi cu un prieten după tine care începe să facă mişto. Mai ai puţin şi te aşezi pe o bancă pentru a te descălţa cu scopul verificării gumei. Câtă atenţie distrasă de un indolent care nu e in stare să-şi arunce guma la gunoi. O simplă mişcare din buze-fălci-limbă provoacă stres şi nervozare pentru cineva.

Sfatul meu ar fi ca specialiştii de la Nike-Reebook-Adidas să creeze tălpile de pantof de care guma nu se lipeşte. Sau să se creeze trotuarul care înghite guma, sau să nu se mai creeze proştii care aruncă guma pe trotuar. Măcar o soluţie din cele trei propuse şi ca să fim mai durabili, o susţin pe cea de a treia.

Aşadar oameni buni, vă fac un apel direct, nu mai aruncaţi guma pe stradă! Mobilizaţi masele! Să luptăm împotriva acestei boli care afectează societăţile din întreaga lume! Spuneţi NU gumei de pe trotuar!

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Un gând despre „Gustând din fructul interzis…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: