USL-ul s-a rupt. Acum hai să ne coasem rănile.

A? Mișto titlu, nu?

Zic,

Asta este încă o dovadă că nu poți clădi nimic pe ură. Mă rog, poți clădi, dar nu poate rezista. Să explic. De exemplu, revoluțiile și mișcările anti-ceva se bazau, într-adevăr, pe ură. Ură față de regimul anterior, însă propuneau o alternativă. Una viabilă și logică. Deunăzi am fost martorul căderii lui Ianukovici. Asta s-a produs datorită urii față de regimul pro-urs(s?) și a propus soluția opusa, pro-eu(nuc?). Bine, nu cred ca e cazul să vă explic eu ce se întâmplă în lume, puteți gândi asta și pentru voi.

Dar poate, poate că dacă în decembrie obj’nouă schimbarea despre care se vorbea se și înfăptuia, nu s-ar fi produs bușitoarele din iunie nouăzeci. Și ce treabă are asta cu ura? Ei, oamenii din stradă din 89 aveau ură față de ăl de la balcon. Totuși ei propuneau o altenativa viabilă, respectiv capitalismul și democrația adevărată (sîc). Li s-a oferit una originală, și au reieșit (nu știu dac-am folosit bine cuvântul ăsta) în stradă. Reieșirea a fost tot din ură față de cei ce le-au furat revoluția. Ei propuneau ca alternativă eradicarea totală a comunismului. Au primit, ce? Capete sparte.

Și acum mă întrebați ce treabă are sula cu prefectura? Să vă explic (mi-am găsit meserie, daca tot mi-s șomer: explicator-matrițier) Useleul s-a fondat pe ura față de regimul băsist (ca sa le folosim termenii). Nu, nu încerca să te minți că pentru altceva. Chiar pentru asta s-a fondat. Vezi dovadă: discursurile de reunificare uselistă din ultimele zile de proto-ruptură. Mai exact, cei care făceau apel la unitate aduceau în minte proiectul de dat jos dictatori. Deci este clar, mesajul direct este jos tiranul chior-bețiv. Apoi, neicusorule, dar oare istoria nu arată (cum încercat-am sa demonstrez anterior) că nu există proiect bazat pe ură care să reziste? Ia-l pe Adi (cum, nu știi cine-i Adi? Zis și Dolfi? Nu?) sau pe alți amici de-ai lui drept exemplu. N-ai cum. Poți face un proiect, o idee să reziste dacă este fundamentat pe frică. Asta da. Trăiască Niccolo că a zis astea înaintea mea. Dar soluția uselistă care a fost? Jos regimul băsist!! Cum, n-am reușit? Poi și cum îl dăm jos? A, nu-l mai dăm? Coabităm? Până când? Până la alegeri? Și cine candidează? Nu de la el, de la noi! A, Antonescu? Tot cu escu? Facem pariu?

 

Image

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: