Ideologia penibilului

Repede, care e ideologia PSD? PSD e de stânga? E social-democrată? Nici vorbă. Partidele de stânga sunt pro-drepturile omului, pro-stat, pro-instituții, anti-discriminare, pro-imigranți. Pe politici economice, social democrații susțin taxele progresive, scăderea diferenței dintre cei bogați și cei săraci, etc. PSD nu face mai nimic din astea. Păstrează cota unică de impozitare sub pretextul ”așa vrea Tăriceanu”, nu vrea să reducă diferența dintre bogați și săraci, că asta ar însemna ca Dragnea să renunțe la vila aia a lui și fiu-său la BMW-ul de 110.000 de euro cu ITP-ul expirat. N-au cum să fie pro-imigranți, că sunt eurosceptici, nu sunt pro-instituții, că sunt anti-DNA, anti-Justiție, totul să fie politic. Dar ce sunt de fapt? Vă spun eu, și am să mă argumentez: penibili.

PSD (cruce ALDE) aplică o ideologie a penibilului. Ideologia e izvorâtă din teoria obișnuinței și setării agendei (sau a ștachetei) în funcție de cum îți convine. Așa cum știi dinainte la ce să te aștepți când auzi o melodie nouă de la Salam, când vezi un film nou cu super-eroi, sau când apare Mircea Badea pe ecran, asta fac și ei. Se scaldă în penibil până când penibilul nu mai e penibil, după formula ”ei, și?”.

Ei și ce dacă Olguța s-a crăcănat la o ședință oficială?

Ei și ce dacă Dragnea și-a adus iubita cu 135 de ani mai tânără în primele rânduri la congresul PSD?

Ei și ce dacă Petre Daea face show cu cămașa udă?

Ei și ce dacă Dăncilă nu știe româna, engleza, bunul simț, curtoazia, protocolul sau orice altceva, până la urmă?

Ei și ce dacă Liviu Pop nu știe cu româna și postează chestii pseudo-amuzante pe facebook?

Ei și ce dacă Șerban Nicolae zice că are poze cu Cosette făcând sex anal?

Și pot duce lista asta până pică guvernul și vine altul. Ei și ce dacă nu știu să guverneze? Ce dacă sunt penibili? Chiar așa, ce-i cu asta? Păi cum, ce-i cu asta? Ei sunt aleșii noștri. Ei ne reprezintă. Dacă acceptăm ca ideologia penibilului să conducă România, practic, acceptăm că suntem penibili. Și ferească-ne Atotputernicul să criticăm cumva puterea, că ne umplem de amenzi. Jandarmerie în piață, poliție locală pe stradă, CNCD în presă. Și dacă nu merge niciuna, sigur se găsește vreun idiot să dea cu ouă în sediul tău de partid de opoziție care strânge semnături pentru #fărăpenali, unde ar fi trebuit să zică #fărăpenibili.

Lupta este, la ora actuală, între cei care vor să nu mai fim penibili și cei care vor să arate cât de penibili pot fi. Și, ca în orice luptă, se trezesc 2-3 idioți care să lupte cu aceleași arme. Un Bot, un Matei, păi cum? Nu fac ei la fel? Nu se expun ei și nu exagerează, apoi pozează în victime? Nu pocnesc ei bătrâni dubioși, apoi ”stai, frate… că avea greutăți în ghiozdan, și dacă mă nimerea, îmi crăpa capul”, păi cum să-și asume ei răspunderea pentru acțiunile pe care le fac? Mereu sunt alții de vină, un stat paralel, o conspirație, ceva. Că de aberațiile pesediste și ale vuvuzelelor lor, care renunță la abonamentul la Netflix că, vezi Doamne, au făcut mișto de Dăncilă cu ”orice om îi place să vadă și el un serial pe Netflix”, a la Mircea Badea, parcă nu-mi vine să scriu, că mi se ia. Dar ați înțeles ideea, încercați să nu mai fiți penibili. Oferiți alternativă penibilului, și va fi bine.

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: