Iohannis e candidatul mai bun

Iohannis

Păi să vă explic.

Spălam vasele și-mi zbură gândul la faptul că mi-ar prinde bine o mașină de spălat vase. Dar aia e scumpuță. Mi-aș permite-o, totuși. Dar nu am unde să o pun, că nu am bucătăria făcută cum trebuie. Deci trebuie bani și pentru aranjat bucătăria. Și dacă o aranjezi, parcă nu te-ai opri la chestii ieftine. Ai face-o să fie, să țină și ea.

Apoi m-am întrebat de ce nu pot să fac asta, deși veniturile nu-s neapărat mici. Trebuie să mai aștept un pic, nu merge imediat. Dar de ce, mă întreb. Asta pentru că, deși am un venit decent și constant de ceva timp, nu am avere. Am un apartament? Nu, am un credit la bancă. Am un televizor nanocell? Nu, am o rată. Am o mașină a cărei valoare se duce doar în jos pe măsură ce timpul trece. Poate bagă Firea vinieta de București, atunci e rabla direct.

Deci am venit, dar n-am avere. Am lucrat toată viața în mediul privat, din care 3 ani într-un proiect finanțat european. Deci cu salariu, zice-se, un pic mai mare decât la stat. Am prieteni care au reușit să strângă de un apartament, și prieteni care locuiesc cu părinții. Am părinți care au o casă și lucrează în afara țării să-și strângă bani de o mașină și o pensie mai decentă. Mai au puțin. Am cunoștințe cu câte 2 case și 3 mașini. Unele moșteniri, altele chiar câștigate de ei.

Dar știți ce n-am? Nu știu pe nimeni care să fi muncit 20-30 de ani legal la stat și doar la stat și să aibă case în Brazilia, vile la Predeal, conace la Lepșa sau Făgăraș. Și veți zice: ”stai, și Iohannis are șase case”. Da, le are, și și le asumă. Deși acum sunt doar 5, și sunt niște chicinete dărăpănate, nu le ascunde în spatele soțului, nu i le dă lu’ ”mama mea sunt eu” și nici nu i le bagă pe numele lui fiu-său. Asta cu fiu-său lui Dragnea e un vis! Fi-su lui Dragnea are ceva firme cu porci, cu echipă de fotbal care nu e a lui, dar e a lui, și-i merge atât de bine că și-a luat un BMW de 80.000 de euro. Ăla cu care s-a dat taică-său când a venit cu Irina de la mare. Da, ăla de avea ITP-ul expirat. Știți ce a zis taică-său de ITP-ul expirat? A zis că mașina nu e a lui, e a fiului său, i-a împrumutat-o, și să plătească el amenda că e expirat ITP-ul, că na… Atât de mult ține Dragnea la fiul lui. Pentru pușcăriași, corupți, toți ceilalți care-l ajută pe el să se îmbogățească are tot respectul, și luptă cu și pentru ei. Fiul lui nu e văzut decât drept un mijloc. Un mijloc să se îmbogățească Dragnea dar să nu pară… La fel și cu mama lui Oprișan. La fel și cu toate rudele alea pe care și le angajează și apoi profită de ele: ”auzi, fă-mi și mie actul ăla… da vezi să nu-l vadă ăia, bine?”. Facem, cum?

Și știu cu toții că așa e, iar mijlocul lor de a se apăra nu e nici să recunoască nici să ascundă. Nu. Iau contracandidatul și arată că și el e fix la fel. Ne urâți că avem bani și case? Dar și Iohannis are! Da, dar vedeți voi, el e pregătit să răspundă pentru asta. Voi le puneți pe numele copiilor și v-ați spălat pe mâini. Iohannis înțelege că a greșit undeva și încearcă să îndrepte. Că, vedeți voi, eu chiar cred că oamenii și chiar și politicienii (hehe) se schimbă. Uneori radical. Și se schimbă cel mai mult când sunt puși într-o situație pe care nu o credeau posibilă. Dragnea cere dizolvarea PSD-ului din pușcărie pentru că ingrații nu-l scot naibii de acolo. Păi cât a făcut el pentru toți, cât i-a ținut departe de gratii, și nu vine nimeni să-l scoată? Gata, Dragnea nu mai e PSD-ist. S-a schimbat. La fel și Iohannis, s-a schimbat că a înțeles că nu-și poate apăra trecutul dacă vrea să aibă prezentul. Iar el nu și-a transferat răspunderea trecutului pe numele altcuiva. Și-l asumă până la capăt. Își asumă averea. Avere pe care eu, din salariu, nu o pot concepe. Avere pe care alții o au, uneori considerabil mai mare, doar din salariu.

Eu zic că la anu’, dacă nu vine criza, îmi iau mașina aia de spălat vase. Sunt curios ce o să-și ia Dăncilă din salariu de… Uhm… Ea e șomeră acum, nu? Of, săraca… Mama la 50 de ani a plecat la muncă în Italia, ea la 55 de ani oare cum s-o descurca?

Acum, serios, Iohannis are măcar acest bun simț să nu se afișeze opulent și să nu-și nege trecutul. Și să știți că nu aleg răul mai mic. Aleg candidatul mai bun, cu mai mult bun simț.

Poza luată de aici

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: