Unde-i statul paralel? Că vreau să emigrez în el!

Băieții ăștia sunt ușor nebuni. Au încercat-o cu ”noua mineriadă”. Au încercat-o cu organizațiile fasciste. Cu Soroș. Cu SRI, agenturile străine. Toate nebuniile de termene la care s-au putut gândi le-au aruncat în public. Acum prinde rădăcini asta cu statul paralel, care, pe lângă faptul că e paralel, e și ilegitim, auzi!

Acum, n-am auzit nicio definiție oficială, ce înseamnă ”statul paralel”. Am auzit o dudă care vrea să-l explice, și sună cam așa ”orice încercare de exercitare a puterii politice în afara Guvernului și Parlamentului”. Și e o dudă proastă, pentru că Guvernul și Parlamentul nu sunt singurele instituții politice din România. Ba chiar, într-o bună măsură, toate instituțiile au o oarecare putere politică, chiar și cele neguvernamentale, economice sau religioase. Dar hey, ce știe un biet absolvent de științe politice?

Mă rog, trecând pese aberațiile venite din lipsa de logică a băieților deștepți de la putere, la nivel comunicațional, aceste mori de vânt pe care și le creează și cu care încearcă să se lupte au o valoare deosebită. Statul paralel, Soroș, corporațiile, hidra și celelalte ”rele” nu au cum să riposteze. Nu au ce să le zică băieților ăstora, pentru că ele nu există. Sunt doar o bucată din imaginația lor, iar fix asta e partea mișto a imaginației, că ea nu ripostează. Stă cuminte și ia orice formă îți dorești tu să ia. Iar în momentul în care transferi imaginația ta colectivului, ajungi să sădești îndoială, frică sau alt sentiment la care vrei să apelezi. Și imaginarul acesta colectiv, al ”relelor” care nu vor să lase PSD-ul să-și facă treaba (probabil pe noi) este ceea ce urmărește coaliția de guvernământ. Fără imaginarul colectiv, abordările astea comunicaționale n-ar avea niciun sens. Și doar la imaginar rămân, pentru că n-au reușit să demonstreze nimic. Nici un binom, nici un stat paralel, nici o hidră, nimic.

Însă nouă ni se demonstrează zilnic că cei care ne conduc sunt corupți, vezi proaspătul dosar a lui Dragnea. Că sunt mincinoși, vezi cercetarea penală a lui Tăriceanu. Că sunt incompetenți, vezi începerea anului școlar fără manuale. Că nu țin seama de opinia publică, vezi trecerea ”revoluției fiscale” în ciuda contestării masive continue. Ei n-au reușit să demonstreze nici măcar că s-au dat 30 de lei de câine.

Eu zic să vă alegeți bine taberele, mai ales când mâncați gălușca comunicațională.

Sub hainele atârnate la uscat ale lui Firea vedem fix esența ieșirii noastre în stradă, un om în vestă și o luminiță pe un băț. Mesajul n-are relevanță, că-i din statul paralel.

În rest, abia aștept să emigrez în statul acesta paralel de care tot vorbesc băieții. Aparent e fără corupție, dacă furi, mergi la închisoare. Dacă primești 10 ani, nu faci doar doi ani și șapte luni. Ți se confiscă averea, se recuperează prejudiciile. Vreau și eu în statul acesta paralel, că în România, cât sunt băieții la putere, nu va fi cazul. Doar gândiți-vă, câte ”reforme” legislative au făcut care să-i vizeze pe făptuitori, în sensul înlesnirii pedepselor sau redefinirii infracțiunilor, și câte în sensul recuperării prejudiciilor, protejării victimelor și reducerii recidivității?

 

Cover photo credits: Cristian Daniel

Photo credits: Bogdan Dobrin

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: