Dacă-ți face RDS-ul treabă în scară, va trebui să faci tu mai multă după ei

Știți că tot românul abonat la Digi/RCS-RDS, sau ce nume o avea compania, va primi fibră optică în casă. Așa ai un singur fir prin care se distribuie tot: internet, cablu tv, telefonie, accesul la statul paralel. Glumesc, ultima nu e facilitată de ei. Dar oricât de mult susțin îmbunătățirea infrastructurii, fie ea și tehnologică, în aceeași măsură nu suport disprețul față de utilizator.

Au venit prima dată să instaleze noua rețea. A fost simplu, programat telefonic, au venit la ora cu pricina, au rezolvat treaba în 40 de minute cu instrucțiunile clare și multă voie bună. Băieții au fost chiar nespus de amabili. Apoi, la o săptămână după, sună interfonul. ”De la Digi”. Zic bine, îi las să intre. Văd mașina jos, în fața blocului, așa că nu îmi pun vreo problemă. Numai bine rămân fără net toată ziua. Nu e ca și cum aveam treabă pe internet. Noroc cu păcănelele de la Vodafone că am avut o zi de net nelimitat și cu telefonul zmart care poate să-mi deie internet. Și trec vreo 5 ore și netu nu-și revine. Sun la ei, îi întreb care-i treaba. Trimit o echipă care constată: firele au fost rupte de la parter. Între timp, mașina care era de dimineață în fața blocului, tot acolo e. Cu motorul pornit. Nu l-a luat nimeni pe nenea șofer la rost să vadă ce s-a întâmplat. Ce contează?

Dar după introducerea asta derizorie, azi s-a întâmplat tristul eveniment. Stăteam liniștit în casă și am auzit niște gălăgie prea mare pe scară. Locuind la etajul patru, mi-e destul de ușor să-mi dau seama când se întâmplă ceva în fața ușii, așa că o deschid. Erau băieții de la RDS, demontau vechea infrastructură de cabluri și canale de plastic menite să ascundă cablurile. Lucrau deasupra ușii mele așa că-i întreb ce fac.

– Bună ziua, zic.
– Bună ziua, scoatem și noi astea care au rămas după fibra optică.
– Bine, zic.
– Aveți un cuib aici, deasupra ușii. O să-l stricăm.
– Chiar trebuie?
– Păi oricum nu mai vin păsările aici, doar e părăsit, nu? Zise el în timp ce trăgea de cablul pe care era construit cuibul.
– Nu, am avut niște păsărele astă-vară care și-au crescut puii aici.
– Cum au intrat? Întrebarea vine de la colegul care stătea cu spatele, avea treabă la alte cabluri.
– Păi lăsăm geamul de la scară deschis peste vară.
– Auzi, mă, să punem semn, ca la cuibul ăla de berze ”cuibul s-a mutat mai în colo”. Continuă să râdă în timp ce închideam ușa în urma lor.

Poză cu ce a fost și nu mai este. S-a ocupat RDS-ul.

Da. Aveam un cuib de păsări deasupra ușii, vechi de cel puțin 4 ani, făcut pe o prelungire de cabluri încovoiate. Probabil cel care a tras prima dată cablul a fost prevăzător și a vrut să lase vreo 2 metri de mișcare, fericirea vrăbiuțelor care și-au făcut căsuță acolo.

Și în timp ce înțeleg că acel cablu este proprietatea RDS, deci n-ar trebui să comentez că au demolat cuibul, doar e dreptul lor, nu pot să nu mă oftic atunci când cobor scările și văd că au lăsat totul în fața blocului, vraiște. Cabluri de toate culorile și dimensiunile, canale de plastic, la fel, de toate dimensiunile, și multe zip-ties tăiate. Nici o urmă de remușcare sau de ”hai să le aranjăm și noi cumva”. Nimic. Le-am strâns cu un vecin. Adică, dacă ar fi reutilizat cablurile, sau le-ar fi dus ei la reciclat, sau măcar la gunoi, aș fi înțeles. E treaba lor să demonteze, de aia sunt plătiți, altfel le face scandal șefu. Dar să lași dezastru în urma ta, să-mi întărești tristețea cu care am măturat acel cuib, asta nu e ceva care să mă facă să spun ”sunt un fericit abonat Digi”.

După câteva ore de la ”intervenție”, mizeria asta era tot acolo, în fața blocului, așteptând strânsoarea.

Bineînțeles, nu permit să-mi fie valorile călcate în picioare așa, deci am acționat. M-am dus în Auchan și am cumpărat un cuib din bambus pentru păsări și l-am agățat tot de un canal de-ale lor. Apoi am pus mâna pe telefon și am făcut o plângere. Ce să vezi, nu e ok cum au acționat băieții. Mai mult, cică o să primesc răspuns la sesizare în 48 de ore. Vă țin actualizați.

Prețul? 9 lei. Nervii lui IsPaul priceless.

Între timp, dacă sună la ușă RDS-ul, să pregătiți o mătură, un făraș și să luați o gură de tărie, că sunt șanse mari să intre cu bocancii la voi în ogradă.

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: