Ieșim la proteste, îi dăm jos, și ce punem în loc? Care e alternativa?

Am auzit cuvintele astea, cel puțin în ultima perioadă de timp, de prea multe ori. Sunt unii care astfel își justifică susținerea tacită a regimului PSD, datorită unui număr de factori. De la salarii și pensii mărite, până la ”mie Negoiță mi-a dat loc de parcare”. Sunt alții care nu sunt de acord cu protestul și susțin că votul e absolut. Și e ilar când afli că unii dintre ei nu au votat, dar nu contează asta într-o democrație. Important e cine câștigă alegerile, conform logicii lor. Și mai sunt cei care vor ca PSD să cadă, dar nu văd nicio alternativă care să îi satisfacă sau măcar să le atingă un nivel de mulțumire. În fine, ei nu văd nicio alternativă de niciun fel. Și și aceștia au dreptatea lor, că cei din primul flanc al politicii nu au demonstrat în niciun moment că au capacitatea reală de a guverna. Opoziția, luată pe sprânceană are prea puțini vectori reali de integritate și competență. Ba mă voi hazarda să zic că nu are. Până și prea-apreciatul Cioloș are problemele sale, și nu-s puține. Că e imposibil să fii Comisar European pe Agricultură cât a fost el fără să fi supărat pe cineva. E imposibil să fii prim-ministru în România fără să dai gherle.

Dar hai să ierarhizăm un pic. Avem o Dăncilă care nu e în stare. Punct. Nu e în stare nici să se machieze, nici să vorbească, nici să citească, nici să știe, darămite să guverneze. Și ea e marioneta unuia care a furat de a rupt și acum vrea să scape de pușcărie. Și ăla își folosește tot șarmul lui de psihopat pentru a manipula prostimea din jurul lui. Ăla numește dubioși incompetenți în funcții cheie doar ca să scape el. Ba mai mult, continuă să își satisfacă clientela politică, acoliții și rudele prin diverse mijloace și moduri de a legaliza corupția, abuzul și incompetența. De la alterarea codului penal, la maltratarea legilor justiției și punerii pumnului în gura oricui încearcă să facă puțină ordine în haosul stârnit de distinsul, corupția se răspândește prin stat precum o metastază creată de o tumoră inițial benignă, pe care n-am băgat-o în seamă, că n-avem educația necesară să pricepem că trebuie stârpită de la faza incipientă.

Bun-bun, păi și care e alternativa? Păi ca atunci când vrei să scapi mereu de controlori: îți iei bilet. Ca atunci când vrei să scapi de amenzile de circulație: conduci legal. Ca atunci când vrei bani: pui mâna și muncești. Alternativa e una singură: oricine, dar nu ăștia. Orice, dar nu corupția ăstora. Nu, serios. Până și eu sunt o alternativă mai bună pentru prim-ministru decât Dăncilă. Până și tu, cititorule, ești o alternativă de dorit în fruntea Camerei Deputaților. Până și bunicii tăi, cei cu 4 clase care, cel mai probabil, n-au citit o carte în viața lor, sunt mai buni într-un scaun de senator decât Șerban Nicolae. Du-te la cel mai prost șef al tău, ăla care te muncea 10-11 ore pe zi și te plătea la negru. Ăla e mai bun decât Olguța la Ministerul Muncii. Alternativa e simplă: nu ăștia. Repet: nu ăștia.

Și nu, nu o zic pentru că m-am săturat, sau că unii dintre cei care au beneficiat de ce a dat PSD-ul, de la salarii și pensii mărite, la impozite scăzute și contribuții dublate. Nu. Nu zic. Zic că nu există nimic mai nociv pe lumea asta decât corupția împletită cu incompetența. Va veni momentul în care vom deconta nesăbuința guvernării actuale. Sper că doar economic, că dacă se va întâmpla social sau politic, va fi vai de curul nostru. Iar atunci, un Boc, un Ponta sau chiar un nenorocit de Năstase vor fi văzuți drept veritabili salvatori. Niște Brătieni ai vremurilor noastre. Vom avea bulevarde cu numele de Mugur Isărescu și Dacian Cioloș, dar ascultați cuvintele mele: casa memorială Liviu Dragnea nu va exista decât sub formă de pamflet. Efectiv nu poți să fii atât de rău încât să îmi doresc să am de ales dintre Vadim și Iliescu din nou. Dar Dragnea a arătat că poate.

 

Cover photo taken from here

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: