Cine e de vină pentru crimele de la Caracal pe grupurile anti-Iohannis și pro-Antena 3

Tot internetul, toate televiziunile, întreaga țară vuiește despre crimele de la Caracal. Toți știu cine e de vină. Dacă nu știu, li se spune, pentru că cineva trebuie să fie de vină. Pe grupurile anti-Iohannis și pro-Antena 3 discuțiile sunt în toi. Sunt de vină procurorii, STS, Iohannis, USR, PNL și oricine numai criminalul nu.

Vuvuzelele puternice pro-PSD sunt convinse că dacă legea care dădea atribuții sporite poliției trecea, nu se mai întâmpla crima. Foști purtători de cuvânt ai guvernelor României ne zic de paștele mamii noastre, a ăstora de zicem că ”Corupția Ucide”.

Atunci când cineva vine cu comentarii sau opinii din afara bulei e trimis de unde a venit. Nu există opinii concurente, nu există părerea altuia. Există doar vina la Iohannis, STS, USR, PNL.

 

Opinia mea e simplă: de vină e Criminalul pentru ce a făcut. De vină e statul pentru modul în care a intervenit (poliție, procuratură, STS, 112). De vină e comunitatea pentru modul în care a închis ochii la toate evenimentele care au dus la situația asta. De vină sunt politicienii care nu asigură transport în comun eficient, fie și subvenționat, fără de care copii de la sat trebuie să apeleze la ”ocazii”. De vină suntem noi pentru că ne trezim doar după ce moare cineva, iar mulți care cred că se trezesc caută alinare în aruncarea vinei.

Dar mie îmi e frică de câteva lucruri după toată problema asta amplificată de fake news-ul și senzaționalismul care construiesc pe fondul emoțional al poporului. Îmi e frică că românul nu va mai avea încredere în 112 și nu va mai apela la el. Că dacă vor vedea un polițist pe stradă îl vor scuipa și înjura pentru ceva ce nu a făcut. Că vor desființarea STS că fură alegerile și că mor oameni din cauza lui. Că vor menținerea SIIJ pentru cercetarea procurorului care a făcut un act aparent nenecesar. Că de criminali, politruci și apologeți ai incompetenței nu îmi e frică.

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: