Cine a creat, de fapt, coronavirusul și ce vrea de la noi?

Eram în Auchan și în timp ce așteptam la coadă, un domn explica oamenilor din jurul său, destul de carismatic, care e treaba cu virusul ăsta. Zicea că ăsta e interesul, să dea faliment ăștia micii, să vină ăia marii să pună mâna pe tot. Și dacă tot au început, să mai moară din bătrâni. Mnah, așa-s masonii. Era tare simpatic.

Dar apoi mi-am adus aminte de vorbele lui Joker. Ăla de l-a jucat Heath: ”introdu numai un pic de haos”. Bagă numai un pic de haos în viața tuturor și vezi ce se întâmplă. De exemplu, zice Arafat că-s interzise adunările de mai mult de 100 de oameni. Repede, câți oameni vedeți în poza de mai jos, făcută la câteva ore după anunț?

Câtă frunză, câtă iarbă e prea medieval. În 2020 e ”câtă hârtie, câtă făină”.

Oamenii reacționează repede la orice eveniment care are o componentă necunoscută, iar asta e perfect normal. N-am fi ajuns până aici, ca omenire, dacă n-am fi făcut-o. Partea intrigantă însă e că reacționăm diferit, însă în același sens: vrem ordine. Cine nu vrea ordine, e direct catalogat nebun, eretic, trebuie închis, amendat. Da, degeaba ai lucrat la MAI toată viața, dacă atunci când trebuie să menții ordinea socială nu o faci doar ca să nu te prindă nevasta că ai fost cu amanta în Israel. Pentru tine haosul ar fi scandalul de acasă, nu îmbolnăvirea puțin probabilă cu coronavirus. Dacă intră un extremist cu o mitralieră într-o moschee și trage ca lunaticul în tot ce prinde, e nebun. Bine, nu e chiar așa de nebun. Pentru el e ordine. Urăște musulmanii, ordinea din mintea lui e o viață fără musulmani.

Dar să revenim: reacționăm diferit, însă în același sens: vrem ordine. Și uneori ne trebuie o explicație pentru ce se întâmplă. Mint, nu uneori, mereu. Dacă nu am găsit o explicație, fie nu constituia un element atât de important pentru noi, cum ar fi: de ce zboară gărgărițele, fie am murit din cauza asta și n-am apucat să găsim o explicație. Vorba englezului: curiozitatea a omorât pisica. Și totuși, o explicație pentru orice, iar orice-ul cuprinde mult-mult haos, nu există decât în religie, și nici aia nu e suficientă. Cine ia deciziile pentru oameni, că e clar că Dumnezeu n-a făcut-o niciodată? (liberul arbitru, zic) Păi tot oamenii, evident. Dar suntem prea mulți, cum putem noi să decidem pentru noi? Cine a decis vreodată să meargă lucrurile prost? Hazardul? Slabe șanse, cineva trebuie să fie la butoane, că e mai simplu așa. Și uite, semnele sunt acolo. În Rusia sunt doar 20 de infectați. În Mongolia niciunul. Acolo nu-s masoni, că nu-i lasă Putin. Nu contează că în 10 zile vor fi 1000 de cazuri raportate în Rusia, aia va fi dovada că oculta mondială funcționează peste tot.

Sau poate chinezii au făcut virusul. Au avut 2000 de morți, ce sunt 2000 de morți la 1 miliard și jumătate? Azi nu se îmbolnăvesc decât vreo 100 de oameni acolo. Au un tratament, ceva. Sigur nu vaccin.

Sau poate americanii, ca să-i scoată pe chinezi de pe piață, că și așa se băteau economic de ceva vreme. Arma perfectă.

Sau poate dacii… nu, e prea ușoară asta. N-o scot de la naftalină.

Adevărul e că nebunia asta e iscată de fix opusul hazardului: viața. Virusul ăla habar n-are că ne omoară, sau dacă are, puțin îi pasă. El de aia există, să ne infecteze, să se înmulțească și să supraviețuiască, e în natura lui, e ordinea lui, motivul existenței sale. Pentru el, felul în care luptăm împotriva lui e haos. Iar virusul ăla e creat de Dumnezeu, Allah, Shiva, univers… de cine vreți voi, dar numai de masoni, daci, chinezi sau americani nu pentru că toți ăștia, oamenii, avem de pierdut de pe urma lui, că suntem români, diasporezi, useriști, americani, inuiți, hutu, sau masoni.

Nivelul nostru de înțelegere a atins cote imposibil de mari. Viteza noastră de comunicare și interpretare a datelor e la superlativ. Felul în care transmitem soluții între țări, comunități, oameni de știință, e fără precedent. Acum fix 100 de ani au murit 35 de milioane de oameni de la gripa spaniolă. Astăzi nu permitem unui virus să facă mai mult de 3000 de victime fără ca întreaga omenire să știe. De ce? Pentru că trebuie să supraviețuim. Fără viața noastră, fără omenire, e haos absolut. Și noi ne organizăm mai bine decât un amărât de virus. De aia am inventat internetul, avionul, vaccinul, stiloul cu peniță (gg Poenaru) sau iphone-ul, ca să ne organizăm și mai bine. Să ne anunțăm când vine pandemia și să ne organizăm cât mai repede. Să ne asigurăm că nu luăm și nu dăm mai departe. Pentru că înțelegem că șansele să murim sunt mici, dar că mizeria de virus e foarte infecțioasă și sunt oameni susceptibili la moarte. Simptomele pot fi extrem de severe și devii neputincios repede. Dar cel mai important motiv pentru care trebuie să reacționăm cu toții e că nu înțelegem prea bine virusul. Nu știm cum să scăpăm de el. Multe lucruri nu sunt certe, pentru că e nou și n-a fost testat cum trebuie. Nu știm dacă rezistă la căldură, cât stă pe suprafețe, care e cel mai bun tratament, facem un vaccin? Sunt prea mult necunoscute, și pentru noi necunoscutele sunt haos. N-avem explicații noi, oamenii de știință, doctorii? Au masonii.

Și dacă vedeți o nuanță prea umoristică la ultima afirmație, să știți că așa e. Dar indiferent ce practici, karma, voodoo, kaballah, indiferent în ce crezi, reptilieni, masoni, Dan Barna sau Messi, important e un lucru: fă ce e bine pentru omenire, că noi cu virusul ne luptăm, nu între noi.

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: