Cum m-a facut Madalin Voicu comunist…

Și acuma, să vă povestească Ispasu’ cea mai pățanie stranie din viața mea.

La un moment dat în existența mea efemeră am fost copil, și nu știu cu ce am greșit de am ajuns președintele Consiliului Județean al Elevilor, unde, printre altele, trebuia să reprezint copii din Brașov într-un proiect absolut demențial: Consiliul Copiilor ”SPUNE”. Eh, CCS își propunea să realizeze un raport de stat privind respectarea drepturilor copiilor în România, raport al copiilor despre copii. A fost fa-bu-los. Dar am ajuns la un moment dat într-o emisiune, la Marina Almășan, nu mai știu cum se chema (L.E. „Ne vedem la TVR”). Era invitat și ‘nea Mădălin Voicu, pe care îl respect doar când vine vorba despre muzică (vezi albumul Madalin.Fac.Madrock). Discuția se dusese la un moment dat în direcția uniformelor școlare și de ce copii nu le poartă. În momentul acela, simt nevoia să intervin și cer microfonul, după care debitez: ”Elevii români au o oarecare aversiune față de uniformă pentru că sunt sătui de o mentalitate comunistă în care suntem cu toții obligați să avem aceeași ținută nu doar legată de îmbrăcăminte, cât și de gândire, iar ținuta este o formă de exprimare ce ajunge să fie îngrădită prin impunerea uniformelor”. Bineînțeles, am parafrazat.

Mădălin s-a înroșit tot, a smuls microfonul de la persoana de lângă el și a început să vorbească repede și nervos: ”În toate marile colegii din lume elevii poartă cu mândrie uniforma, TINERE COMUNIST”. După ultimele două cuvinte Marina intervine ca să calmeze spiritele și, evident, eu nu am mai spus nimic în emisiunea aceea, deși degeaba am cerut microfonul pentru a nuanța ceea ce azi spun prin intermediul acestei postări:

Când voi, toată clasa politică, vă veți respecta angajamentul de a da 6% din PIB educației și veți forma oameni, nu oi, voi purta cu mândrie uniforma de școler român. Până atunci mă voi mândri cu realizările mele și cu cărțile citite în afara școlii și îi voi deplânge pe cei care se chinuie în sistemul educațional român, de la părinți și elevi până la profesori și rectori.

E de datoria voastră să faceți școala mai bună și să investiți în viitorul țării, nu doar în al vostru.

Mulțumesc pentru atenție,

Semnează un tânăr al cărui singur lucru comunist îi este certificatul de naștere.

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: