M-a trimis mama la plimbare

Am ieșit, din nou, în stradă. Eu și încă vreo 30.000 de oameni în toată țara. Și de ce am făcut-o, poate vă întrebați. Păi că mi-a promis Soroș mărire de salariu. Glumesc, nu mi-a promis, mi-a și dat-o.

Am ieșit cam din trei motive.

Primul ține de legile justiției și de propunerea susținută de ”depolitizare” a justiției prin scoaterea unei instituții apolitice, cea a Președintelui României, din procedura de numire a procurorilor șefi.

A doua ține de inițiativa legislativă din domeniul ordinii și siguranței publice, unde ești pasibil de pușcărie pentru tulburarea liniștii publice, unde poți fi reținut 24 de ore fără mandat, unde polițistul îți poate intra în casă, din nou fără mandat. Am mai spus-o și pe facebook, o zic și aici: aparent ăstora chiar le e frică de proteste din moment ce vor să înlesnească trimiterea în pușcărie a celor care nu se conformează.

Iar a treia se referă la modificările din legea fiscală care îmi vor scădea mie și altor vreo trei-patru milioane de români salariul net cu aproximativ 20%. Nu e mult, doar aproape un sfert din salariu. Și pentru ce? Pentru că sunt ei incompetenți și promit chestii nerealizabile în campania electorală.

Trandafirii e roșii, e bine că e trei, deci de pancartă să mă iei!

Mi-e dificil să accept asemenea aberații și nu pot, momentan, decât să mă bucur de fețele aprobatoare ale oamenilor din metrou atunci când îmi văd pancarta. Nu pot decât să mă bucur de fiecare om cunoscut pe care-l întâlnesc în stradă sau în piață. Nu pot decât să mă bucur de fiecare persoană nouă pe care o cunosc cântând sau strigând de bine PSD-ului.

De asta m-a trimis mama la plimbare.

Bine, poate și pe Kus a trimis-o. De ce să n-o primim în această mirifică mulțime?

Autor: ispaul

Eu scriu pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: